onsdag 12 januari 2011

Uppdrag - sökoptimering

Idag har jag träffat press -& frilansfotografen Fotograf Christel Lind som ville få hjälp att sökoptimera sin hemsida www.fotografchristellind.se för att få bättre ranking i de organiska listorna. Hennes mål är att ligga på 1:a sidan dvs de top 5-10 på google under sökning på Fotograf Halmstad. Ett bra, tydligt, mätbart och med lite arbete och engagemang även realistiskt mål.

Först gjorde vi en liten analys av hennes befintliga hemsida och hennes nuvarande placering i sökmotorerna. Hon låg idag på 12:e plats på google när vi sökte på "Fotograf Halmstad".

Vi gjorde en del ändringar i texter, rubriker, etiketter. Formulerade om sid titlar, meta descriptions och ändrade i meta keywords. Hennes bilder döptes efter relevans och vi skapade en fotoblogg som vi integrerade i hennes hemsidan för att ge mer liv till hemsidan och hela tiden uppdatera och fylla på med relevanta inlägg och sökord.

Det optimala vore om hon ändrar sitt domännamn så att det innehåller ordet fotograf. Det och lite andra uppgifter blev Christels hemläxa.

När Christel blivit lite varm i kläderna så blir nästa steg att skapa ett google konton, placering på google maps, skapa företagsprofil på Facebook och arbeta på inlänkar till hennes hemsida från samarbetspartners och kunder. Även att arbeta mer aktivt med inlägg och länkning i de sociala medierna.

Nu ska jag med spänning följa hennes arbete mot en bättre placering vid sökning i de olika sökmotorerna.

På min hemsida står det mer om vad du kan göra för att sökoptimera din hemsida.
www.annaaxman.se